Vad kostar det att kakla ett badrum

Vi har tidigare pratat om att sätta kakel i badrum, men vad kostar det egentligen att kakla ett badrum? I denna artikel går vi igenom vilka faktorer som påverkar priset, samt räkneexempel på vad det kan kosta att kakla ett badrum.

De flesta som ska genomföra en renovering vill självklart veta exakt vad det kommer att kosta och många gånger vill man även komma undan så billigt som möjligt. Anledningen till att denna fråga är så svår att ge svar på är för att det varierar från fall till fall, samt att det är många faktorer som påverkar priset.

 

Faktorer som påverkar priset

Självklart finns det en mängd olika faktorer som påverkar det slutgiltiga priset, men nedan kan du läsa mer om de tre främsta.

·      Material

·      Storlek på badrum

·      Arbetskostnad

 

Material

En av de största faktorerna som påverkar priset är självklart valet av material. När det kommer till kakel finns det ett oerhört stort utbud av kakel både vad gäller utseende och pris. Allt ifrån billiga kakelplattor för 100 kronor per kvadratmeter till mer exklusiva och dyrare plattor för 600 kronor per kvadratmeter.

Snittpriset för de flesta brukar dock hamna på cirka 300–400 kronor per kvadratmeter, vilket gör att du kan få en bättre bild över prisbilden på just ditt badrum.

 

Storlek på badrum

Ytterligare en faktor som har en stor inverkan på priset är självklart storleken på det badrum som ska renoveras. Om du exempelvis planerar att renovera badrum på 5 kvadrat blir det självklart billigare än att renovera ett på 20 kvadrat.

Ett bra tips är att använd snittpriset från ovanstående exempel och använda det för att beräkna en ungefärlig kostnad för kaklet i ditt badrum.

 

Arbetskostnad

Sist men inte minst kommer vi till arbetskostnaden, vilket också har en stor inverkan på priset. Ett pris som självklart varierar från hantverkare till hantverkare, samt beroende på om du tar hjälp med hela renoveringen eller enbart visa delar som plattsättningen. Något som gör det svårt att ge ett ungefärligt pris eftersom kostnaden även kan variera runt om i landet.

Det bästa alternativet här är att begära in offerter för att se vad kostnaden skulle bli om du tar hjälp med hela renoveringen respektive vissa moment. Tänk också på att du har möjlighet att utnyttja ROT-avdraget, vilket gör att du får göra ett prisavdrag på 30 procent av arbetskostnaden upp till 50 000 kronor.

 

Ta hjälp av DTR Gruppen

Ifall du vill vara helt säker på att både planeringen och renoveringen av ditt badrum sker på ett fackmannamässigt sätt, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi har utfört badrumsrenoveringar ända sedan 2004 och arbetar bara med certifierad personal.

Vi tar därför också ett helhetsansvar över hela din badrumsrenovering och du blir också tilldelad en kontaktperson som både är ansvarig och håller dig uppdaterad. Tack vare att vi är en totalentreprenör så har vi också egna plattsättare, VVS-installatörer, elektriker, finsnickare, målare och städare. Detta gör att du som kund kan känna dig trygg, samtidigt som det garanterar att du får ett högkvalitativt badrum enligt gällande branschregler och standard.

Tveka inte på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring oss direkt på 08-600 09 90varmt välkommen!