Renovera badrum pris m2

Går du i renoveringstankar och har börjat att leta efter badrumsinspiration för att planera ditt drömbadrum? Det gör du helt rätt i! En fråga som många dock funderar över i samband med detta är – hur mycket kostar det egentligen att renovera badrummet per kvadratmeter? I denna artikel tänkte vi försöka reda ut detta en gång för alla!

 

Faktorer som avgör priset

När det kommer till badrumsrenoveringar (och alla typer av renoveringar för den delen) är det i regel svårt att få ett korrekt pris utan en offert. Anledningen till detta är att det finns så många faktorer som spelar in och kan påverka det slutgiltiga priset. Med det sagt så tänkte vi ändå dela med oss utav de största faktorerna som avgör priset vid en badrumsrenovering, samt ett räkneexempel så att du kan få en ungefärlig bild av vad det kostar att renovera badrum i dagsläget.

De främsta faktorerna som påverkar pris/m2 är:

· Storleken på badrummet

· Renoveringens omfattning (ska bara ytskikt bytas eller ska det vara en komplett badrumsrenovering?)

· Materialval

· Arbetskostnad

 

Storleken på badrummet

Som du säkerligen är medveten om så är en utav de faktorer som påverkar priset mest storleken på badrummet. Beroende på dess storlek kan både materialkostnaden och arbetskostnaden variera stort.

I många svenska hem är dock standardstorleken på ett badrum omkring 5 kvadratmeter, men bor du i ett nybyggt hem eller har renoverat badrummet tidigare, kan de i vissa fall vara dubbla storleken.

 

Renoveringens omfattning

En annan stor avgörande faktor är hur pass omfattande renoveringen man har tänkt göra. Vill du enbart byta ut ytskikten eller vill du göra det ordentligt genom att riva upp allting, byta ut tätskikten, lägga kakel och köpa ny badrumsinredning? Kanske vill du även göra om planlösningen och flytta toaletten för att utnyttja ytorna på bästa sätt? Då kan också kostnaden bli mer.

 

Materialval

Självklart kommer även priset att variera kraftigt beroende på vilka materialval du gör, samt vilka badrumsmöbler du vill inhandla. Väljer du exempelvis ett exklusivt kakel istället för något enklare, kan kostnaden variera med tusentals kronor. Vanligtvis brukar dock materialkostnaderna idag hamna på drygt 4000 – 6000 kronor per m2. Äger du ett standardbadrum på 5 kvadratmeter, hamnar således materialkostnaden på cirka 20 000 – 24 000 kronor.

 

Arbetskostnad

Sist men inte minst spelar arbetskostnaden en stor roll i det slutgiltiga priset. Har du möjlighet att bygga badrum själv eller behöver du ta hjälp av en auktoriserad fackman? Fackmän som i sin tur kan ta väldigt olika priser.

Planerar du däremot att göra en komplett badrumsrenovering från grunden kan du ha som fingervisning att arbetskostnaden är 5000 – 10 000 kronor per kvadratmeter.

 

Summering 

Som du märker är det väldigt svårt att beräkna vad priset för en renovering är utan en offert. Förhoppningsvis kan du med hjälp av ovanstående prisuppgifter däremot få en fingervisning om vad din renovering kan tänkas kosta.

 

Ta hjälp av DTR Gruppen

Om du behöver hjälp med att förverkliga din badrumsdröm, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi har arbetet med badrumsrenoveringar ända sedan 2004 och tar ett helhetsansvar över din renovering – från planering till färdigt badrum.

När du begär en offert från oss får du alltid en skriftlig och tydlig offert innehållandes de olika materialen som är nödvändiga, vilka arbetsmoment som ingår och prisuppgifterna för dessa, samt vilka överenskommelser som gäller vid ändringar, tillägg och liknande. I offerten specificerar vi även den uppskattade tidsåtgången för arbetet och vilka betalningsalternativ som gäller.

Fyll enkelt i kontaktformuläret nedan eller ring oss direkt på 08-600 09 90, varmt välkommen!