Renovera badrum pris

Är du sugen på att renovera ditt badrum, men undrar hur mycket det kostar? I så fall är denna guide något för dig.

Allt eftersom badrummet får en allt mer central plats i de svenska hemmen, är det också allt fler som önskar att utföra en renovering. Många är dock tveksamma på om de ska utföra arbetet själva eller överlåta arbetet till en hantverkare, samt vad priset för detta landar på.

renovera badrum pris.jpg

Renovera badrum själv

Att renovera ditt badrum själv kommer självklart att vara billigare i jämförelse med att anlita en hantverkare. Detta eftersom du enbart behöver köpa in önskade material och slipper att betala för arbetskostnader. 

Även om du väljer att renovera badrummet själv så kan priset för detta variera väldigt mycket. De främsta faktorerna som spelar in är främst:

  • Badrummets storlek
  • Materialval
  • Badrumsmöbler

Som fingervisning brukar badrumsrenoveringens kostnad för material hamna på cirka 4 000 – 6 000 kronor per kvadratmeter.

Ett bra tips för att kunna beräkna en mer exakt kostnad är att planera badrum innan renovering. Bestäm alltså vilka materialval och eventuella badrumsmöbler du önskar före badrumsrenoveringen. Kostnaden du är villig att uppgå till - eller budgeten som du har bör du även planera. 

Anlita hantverkare vid badrumsrenovering

Trots att priset för en badrumsrenovering är något högre om du väljer att anlita en hantverkare så brukar det oftast löna sig i längden. Anledningen till detta är att arbetet blir utfört på ett korrekt och fackmannamässigt sätt när du väljer att anlita en certifierad hantverkare.

Detta gör vanligtvis att badrummet har en längre livslängd, samt att du slipper vattenskador och andra problem som kan uppstå ifall renoveringen inte går rätt till. En annan fördel när du väljer att anlita en hantverkare är att din försäkring gäller vid eventuella fel. Något du kan stå utan ifall du gör arbetet själv.

Badrumsrenovering kostnad med ROT

Priset för att anlita en hantverkare varierar dock från företag till företag. Tänk dock på att du har möjlighet att nyttja ROT-avdraget när du anlitar en firma. Detta gör att du kan få prisavdrag på 30 procent av arbetskostnaden upp till 50 000 kr. Kom ihåg att du måste äga bostaden och även bo i den för att få rätt att utnyttja avdraget. 

För att få ett mer exakt uppskattning av badrumsrenovering kostnad så kan du kontakta oss på DTR Gruppen för en kostnadsfri offert.

Ta hjälp av DTR Gruppen vid badrumsrenovering

Ifall du vill vara helt säker på att både planeringen och renoveringen av ditt badrum sker på ett fackmannamässigt sätt, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi har utfört badrumsrenoveringar ända sedan 2004 och arbetar bara med certifierad personal.

Vi tar därför också ett helhetsansvar över hela din badrumsrenovering och du blir också tilldelad en kontaktperson som både är ansvarig och håller dig uppdaterad. Tack vare att vi är en totalentreprenör så har vi också egna plattsättare, VVS-installatörer, elektriker, finsnickare, målare och städare. Detta gör att du som kund kan känna dig trygg, samtidigt som det garanterar att du får ett högkvalitativt badrum enligt gällande branschregler och standard.

Inspireras i vårt showroom

Ifall du vill inspireras av olika badrum och även få en bättre känsla för olika materialval, är du varmt välkommen att besöka vårt showroom i Stockholm. Här har du möjlighet att klämma och känna på ditt framtida badrum innan det sitter monterat i din bostad. Något som också gör att du kan känna dig tryggare i dina val.

Innan du bestämmer dig för vilken typ av badrum du vill ha så är det viktigt att planera noga och tänka igenom det så att du kan känna dig nöjd med resultatet i efterhand. Vi rekommenderar därför starkt att du besöker vårt showroom och diskuterar olika möjligheter med oss. 

Utnyttja rot avdraget

ROT avdraget slås samman med RUT och avdraget får totalt max uppgå till 50 000 kr per person och år. Att renovera badrum kostar väldigt olika beroende på typ av renovering. Att lägga kakel och klinker är väldigt populärt just nu men om du vill ha en mindre budget kanske det räcker med ännu enklare insatser. 

Tveka inte på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring oss direkt på 08-600 09 90.