Planera badrum innan renovering

Att utföra en badrumsrenovering är en utav de bästa investeringarna du kan göra i din bostad. Inte nog med att det höjer levnadsstandarden och bekvämligheten för dig i dagsläget, så ökar också värdet på din bostad. Något som verkligen lönar sig om du eventuellt säljer ditt boende i framtiden.

För att utföra en bra och lyckad badrumsrenovering krävs det dock bra planering. Något som inte många gånger är särskilt kul, vilket gör att många vill hoppa över planeringen och gå på renoveringen direkt.

I denna guide tänkte vi därför gå igenom varför det är så viktigt att planera badrum, samt vad du bör inkludera i planeringen.

Varför du bör planera badrum

Varför är det då så viktigt att planera badrum? Jo, att renovera ett badrum är något som många gånger är ett stort projekt. Det finns också många regler och krav som måste uppfyllas för att badrummet ska vara godkänt. Dels så finns det krav från Boverket, men också från branschorganisationer såsom Byggkemikalierådet eller Golvbranschen.

I och med detta så finns det många saker som kan gå fel och misstag som kan bli dyra. Speciellt om du väljer utföra renovationen på egen hand. Tänk dig själv om du i efterhand upptäcker att toalettstolen är placerad på fel ställe eller att det blivit alldeles för trångt vid handfatet.

Med anledning av detta bör du göra en noggrann planering, vilket gör att misstag som detta kan undvikas.

Så planerar du ditt badrum

När du väl bestämt dig för att planera badrum är det också viktigt att veta vad som bör finnas med i planeringen:

Budget

Till att börja med så bör du sätta upp en budget för badrumsrenoveringen. Alltså hur mycket badrummet får kosta.

Planlösning

Därefter bör du ta fram en planlösning för badrummet och bestämma var badrumsinredning såsom toalett, handfat, dusch, badkar och förvaring ska vara placerad. Det blir alltid billigare att behålla placeringen av denna inredning ifall du renoverar ett äldre badrum.

Det går dock att förflytta dessa placeringar men tänk då på att det blir dyrare så att du har planerat det i budgeten.

Var noggrann när du tar mått i badrummet och gör sedan en skiss. Markera även ut var du har fönster och dörr.  I och med detta så är det också viktigt att tänka på ifall dörren öppnas utåt eller inåt.

Badrumsmöbler

När du väl gjort en budget och planlösning är det dags att välja badrumsmöbler och badrumsinredning, men också kakel.

Bortsett från att alla möbler och inredning ska få plats rent mått mässigt så finns det inga rätt eller fel. Här är det upp till dig att välja den inredning som passar din smak, stil och budget.

Ta hjälp av DTR Gruppen vid badrumsrenovering

Ifall du vill vara helt säker på att både planeringen och renoveringen av ditt badrum sker på ett fackmannamässigt sätt, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi har utfört badrumsrenoveringar ända sedan 2004 och arbetar bara med certifierad personal.

Vi tar därför också ett helhetsansvar över hela din badrumsrenovering och du blir också tilldelad en kontaktperson som både är ansvarig och håller dig uppdaterad. Tack vare att vi är en totalentreprenad så har vi också egna plattsättare, VVS-installatörer, elektriker, finsnickare, målare och städare. Detta gör att du som kund kan känna dig trygg, samtidigt som det garanterar att du får ett högkvalitativt badrum enligt gällande branschregler och standard.

Kolla även in när vi renoverade badrummet i denna Östermalmsdröm.

 

JUST NU 30% RABATT PÅ BADRUMSINREDNING IFRÅN
ASPEN, DANSANI, INR,
HANSGROHE, NORDHEM OCH VILLEROY & BOCH

Gäller vid beställning av totalentreprenad av badrumsrenovering till och med 2/2-18

 


Tveka inte på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring oss direkt på 08-600 09 90.