Mosaik kakel - ett populärt alternativ

När det kommer till badrumsrenoveringar finns det många materialval som måste göras. Inte minst vad gäller golv och väggar. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om ett populärt alternativ – mosaik kakel.

 

Vad är mosaik? 

Till att börja med tänkte vi reda ut vad mosaik egentligen är för typ av material. Faktum är att mosaik kan vara tillverkat av olika material såsom glas, porslin och sten. Materialen har funnits och använts i tusentals år och idag använder man främst mosaik för att producera vackra ytor i såväl badrum som kök.

En stor fördel med mosaik är att det kan användas på så många ytor och utrymmen. Materialet kan användas både på golv och väggar där det ger en slitstark yta med ett tilltalande utseende. Ja, med dessa egenskaper kanske det inte är konstigt att allt fler väljer att använda sig av mosaik när de renoverar badrummet!

 

Många valmöjligheter

Ytterligare en anledning till att mosaik har blivit så pass populärt är att det finns så många valmöjligheter vad gäller form och utseende. Några av de varianter som de flesta föredrar idag är glasmosaik, klinkermosaik, kristallmosaik och stenmosaik, beroende på vilket utseende man önskar.

Glas- och kristallmosaik ger vanligtvis ett fantastiskt skimmer och glans till badrummet, medan klinker- och stenmosaik ger ett mer dämpat intryck. Självklart går de alla att få i en mängd olika färger och former.

Det finns bland annat mosaikplattor tillverkade av äkta sjösten, vilket ger ett väldigt unikt utseende. Andra alternativ är marmorerade mosaikplattor med fiskbensmönster eller också de med ett mer traditionellt utseende med små glasplattor. Valmöjligheterna är som sagt många och du hittar garanterat något som passar just din stil!

 

Pris

När det kommer till priset för mosaik så finns det likt det mesta i en mängd olika prisklasser. Allt ifrån billiga alternativ på de större byggvaruhusen till dyrare och exklusivare alternativ. Tack vare att efterfrågan är stor finns det idag ett stort utbud av mosaik, vilket har dragit ner priserna. Beroende på vilken variant du önskar varierar prislappen, men ett bra tips för att få ner kostnaden är att enbart använda mosaik på vissa ytor i badrummet.

 

Ta hjälp av DTR Gruppen

Ifall du planerar att renovera ditt badrum och vill att det ska på ett fackmannamässigt sätt, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi är proffs på badrumsrenoveringar och har utfört dessa ända sedan 2004.

Vi tar ett helhetsansvar över din renovering och har möjlighet att hjälpa dig från planeringsstadiet till färdigt badrum. Tack vare att vi är en totalentreprenör så har vi också egna plattsättare, VVS-installatörer, elektriker, finsnickare, målare och städare. Detta gör att du som kund kan känna dig trygg, samtidigt som det garanterar att du får ett högkvalitativt badrum enligt gällande branschregler och standard.

Tveka inte på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring oss direkt på 08-600 09 90, varmt välkommen!