Mosaik i badrum – en het trend

Att använda sig utav mosaik i badrum har blivit en allt mer populär trend i de svenska hushållen. I denna guide tänkte vi därför berätta mer om vad mosaik är, samt hur du kan använda det i ditt badrum.

Vad är mosaik? 

Många har en tendens att bland ihop mosaik och kakel, men det finns en viss skillnad mellan de olika materialen. Kakelplattor är tillverkade av glaserat lergods och används endast på väggar inomhus.

Till skillnad från kakelplattor så är mosaik oftast mycket mindre och tillverkade av keramik, glas eller natursten. De levereras också på kartor av glasfiber eller papper och kan användas i både våta och torra utrymmen. Egenskaper som gör att den passar alldeles utmärkt att använda i badrum.

Så använder du mosaik i ditt badrum  

Hur kan jag då använda mig utav mosaik i mitt badrum undrar du kanske nu?

Framförallt används mosaik för att skapa lite mer spänning och dekorativa inslag i badrummet eller på toaletten. Allra vanligast är att man använder mosaik på väggen, antingen helt själv eller som komplement till kakel.

Om du planerar att använda mosaik som ett komplement till kakel passar det utmärkt att använda vid exempelvis duschen, badkaret eller handfatet.

Mosaik badrumsgolv

Det går dock också alldeles utmärkt att använda mosaik på badrumsgolv. Med mosaik får badrumsgolvet en mjukare känsla och ser dessutom mycket snyggt ut. En annan fördel med mosaik på badrumsgolv är att du får en mycket bra golvyta som inte är halkig.

Stort utbud

Något som också är en fördel med mosaik är att de finns i så många olika färger och former, vilket gör det enkelt att hitta något oavsett tycke och smak. Det går exempelvis att hitta både rektangulär, hexagonal och rund mosaik i en mängd olika färger som svart, vit, blå, grön, brun och röd bland många fler.  

Ta hjälp av DTR Gruppen 

Ifall du är intresserad av att placera mosaik i ditt badrum, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi har utfört badrumsrenoveringar i Stockholm ända sedan 2004 och arbetar enbart med certifierad personal. Något som säkerställer att alla våra renoveringar sker på ett fackmannamässigt sätt.

Kolla bland annat på detta vackra badrum som vi renoverade på Östermalm.

Inspireras i vårt showroom 

Ifall du vill inspireras av olika badrum och även få en bättre känsla för olika materialval, är du varmt välkommen att besöka vårt showroom i Stockholm. Något som också gör att du kan känna dig tryggare i dina materialval.

Tveka inte på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-600 09 90. Välkommen!