Marmor kakel - För en exklusiv känsla

Vi har tidigare pratat om mosaik kakel som blivit väldigt populärt i de svenska hemmen. Ett annat material som också nått stor popularitet är marmor kakel, vilket används allt mer frekvent i badrummet.

Det är ingen hemlighet att badrummet får en allt mer central roll i våra hem, vilket har gjort att allt fler renoverar detta utrymme för att öka sin levnadsstandard. Undersökningar som genomfördes av Länsförsäkringar under 2015 visade bland annat 4 av 10 villaägare trodde att en badrumsrenovering ökar värdet mest vid försäljning. En siffra som troligtvis är ännu större idag.

Det är alltså inte konstigt att folk vill lägga lite extra kärlek på sina badrum, och vad passar då egentligen bättre än marmor kakel? Med hjälp av marmor kakel får du det där stilrena och eleganta utseendet som är förknippat med nordisk design. Tack vare dess neutrala färger går det enkelt att inreda med andra färger samtidigt som det passar många inredningsstilar. Något som blir väldigt snyggt är att välja en kopparfärgad dusch och blandare.

 

Egenskaper

Marmor är en så kallad natursten och bildas genom att kalkstens utsätts för ett högt tryck och höga temperaturer. Något som gör att dess naturliga kristallstruktur förändras. Tack vare att materialet är tämligen lättarbetat har det använts sedan tusentals år tillbaka.

Vanligtvis är marmor vit i färgen, men på grund av föroreningar kan den skifta färg. Det är exempelvis inte ovanligt med svart och grön marmor. Eftersom materialet är naturligt och tillverkat av sten är det väldigt hållbart, vilket gör det idealt att använda till kakel, bänkskivor och andra liknande material. Förutom att det är hållbart och snyggt så är det också väldigt lättrengörligt, vilket är särskilt tacksamt i våtrum.

 

Pris

När det kommer till marmor kakel hör det till de mer kostsamma alternativen i jämförelse med andra material. Självklart finns det marmor i olika prisklasser, där de billigare alternativen ligger på cirka 400 kr/m2. Därefter finns det alternativ som kostar alltifrån 800-900 kr/m2 och uppåt. En del kakelplattor kan kosta så mycket som 2000 kr/m2. Det må vara ett relativt kostsamt material, men slutresultatet är svårslaget!

 

Ta hjälp av DTR Gruppen

Om du planerar att renovera ditt badrum och vill vara säker på att det sker enligt gällande branschregler, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi utför badrumsrenoveringar över hela Stockholm och arbetar enbart med certifierad personal. Kolla exempelvis in denna Östermalmsdröm som vi renoverade, där marmor kakel också användes:

marmor kakel badrum.jpg

Vi tar ett helhetsansvar över din renovering och har möjlighet att hjälpa dig från planeringsstadiet till färdigt badrum. Tack vare att vi är en totalentreprenör så har vi också egna plattsättare, VVS-installatörer, elektriker, finsnickare, målare och städare. Detta gör att du som kund kan känna dig trygg, samtidigt som det garanterar att du får ett högkvalitativt badrum enligt gällande branschregler och standard.

Tveka inte på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring oss direkt på 08-600 09 90. Varmt välkommen!