5 fördelar med komplett badrumsrenovering

Funderar du fortfarande på om det är värt att sätta igång den där badrumsrenovering som du skjutit fram månad efter månad? Eller kanske funderar du på om det verkligen är värt att genomföra en komplett badrumsrenoveringen eller enbart låta renovera delar av badrummet? Funderingarna kring denna typ av renoveringar är många och i denna artikel tänkte vi berätta mer om vilka fördelarna är med en komplett badrumsrenovering, vad som är viktigt att tänka på och hur du bäst går tillväga!

 

En komplett renovering – många fördelar

Anledningarna till att man vill renovera sitt badrum kan variera från person till person men många gånger handlar det om att man vill öka sin levnadsstandard, men också värdet på sin bostad. Dessa anledningar går också hand i hand med de fördelar den kompletta renoveringen innebär. Nedan har vi samlat de 5 största fördelarna med en komplett badrumsrenovering:

 

Förhöjd levnadsstandard

Som nämnts ovan önskar många att genomföra en badrumsrenovering för att öka sin levnadsstandard och det är också en av fördelarna med att renovera hela våtutrymmet. Känslan som uppstår när du går in i ditt nyrenoverade badrum och upplever det nya kaklet, nya toaletten, handfatet, duschen, duschkabinen och annan badrumsinredning är svårslagen.

 

Ökat värde på din bostad 

En annan stor fördel med att totalrenovera ditt badrum är att det ökar värdet på din bostad markant. Det har nämligen blivit det rum i hemmet som kanske har mest statusmarkör i dagsläget, samtidigt som många föredrar att spendera mycket tid i badrummet. Badrummet är också ett av det rum som de flesta lägger mest vikt i när de letar efter en ny bostad.

 

Billigare i längden

Att totalrenovera badrummet kan många gånger ses som en stor kostnad, och visst kan vi hålla med – det är inte alla gånger billigt att genomföra denna typ av renoveringar. I de allra flesta fall lönar det sig dock i längden att renovera hela badrummet på en och samma gång istället för att göra en liten del i taget. Detta eftersom du många gånger kan få ner priset något när du väljer att genomföra allt på en och samma gång.

 

Fast pris och bättre pris

Detta hänger egentligen ihop med föregående punkt men hos de flesta företag och hantverkare som genomför badrumsrenoveringar är det många gånger enklare att få ett fast och bättre pris om du väljer att renovera hela badrummet kontra om du enbart renoverar vissa delar.

 

Utnyttja ROT avdraget till fullo

ROT avdraget slås samman med RUT och avdraget får totalt max uppgå till 50 000 kr per person och år. Ett bra sätt att utnyttja detta avdrag till fullo är således att genomföra en helrenovering och ta hjälp av en fackman.

 

Att tänka på vid en komplett badrumsrenovering

Att totalrenovera våtutrymmet är någonting som man inte gör allt för många gånger under en livstid. När man väl genomför denna typ av renovering är det därför extremt viktigt att allt går rätt till och blir som man tänkt sig. Det finns därför en hel del saker att tänka på och nedan tänkte vi berätta mer om några av de viktigaste sakerna att tänka på vid en komplett badrumsrenovering:

 

Se till att få en skriftlig offert 

Tyvärr finns det många dåliga och oseriösa hantverkare som lovar guld och gröna skogar för att sedan leverera ett undermåttligt resultat. Se därför till att alltid få en skriftlig offert och avtal där det framgår exakt vad som ingår i renoveringen.

 

Kontrollera certifikat

En annan viktig sak som bör kontrolleras innan du väljer att anlita ett företag är att de är certifierade av Byggkeramikrådet, vilket är en garanti för dig som kund att du får ett badrum som är utfört enligt gällande branschregler.

 

Läs recensioner och referenser

Innan du väljer att anlita en firma brukar det även vara en bra idé att kontrollera recensioner och referenser från tidigare kunder där företaget genomfört badrumsrenoveringar. På så sätt kan du känna dig tryggare i att andra har anlitat hantverkaren innan och fått ett bra resultat.

 

 Ta hjälp av DTR Gruppen

Om du behöver hjälp med att förverkliga din badrumsdröm, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi har arbetet med badrumsrenoveringar ända sedan 2004 och tar ett helhetsansvar över din renovering – från planering till färdigt badrum.

Det första steget i samarbetet blir således planeringen, där vi dels går igenom dina önskemål gällande utrustning och stil. För att du ska kunna nyttja ditt nya och fräscha badrum på bästa sätt, hjälper vi dig även att optimera det tillgängliga utrymmet. På så sätt får du även ett praktiskt och lättstädat badrum med goda förvaringsmöjligheter.

En annan fördel med att anlita oss på DTR Gruppen är att vi endast arbetar med certifierad personal och innehar en personalstyrka med egna plattsättare, VVS-installatörer, elektriker, finsnickare, målare och städare. Något som gör att du som kund kan känna dig trygg och säker på att ditt badrum blir av högsta möjliga kvalitet, samt enligt gällande branschregler och standard.

Nedan kan du läsa vad en av våra kunder tycker om sin badrumsrenovering som genomfördes av oss:

Bra! Man gjorde ett fint jobb. Ordentligt, seriöst, bra tips på vägen men också hänsyn till vad jag ville ha. Vägledning när jag behövde tänka om för att resultatet skulle bli bra funktionsmässigt. Bra leverantörer. En offert som höll hela vägen. Inga överraskningar på slutfakturan. Jag är jättenöjd och rekommenderar dem. 

Läs mer om vad våra kunder tycker om oss på Reco och Offerta.

Tveka inte heller på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret nedan eller ring oss direkt på 08-600 09 90, varmt välkommen!