Kaklat badrum – Tips och inspiration

I vår tidigare guide berättade vi om användandet av mosaik i badrum som blivit en het trend på senaste. I denna guide tänkte vi därför att det inte är mer än rätt att vi nu ger våra tips och inspiration för dig som önskar ett kaklat badrum.

Vad är kakel?

Kakel är tillverkat av glaserat lergods och används på väggar inomhus. Vanligtvis används materialet i badrum, men även i kök. En stor fördel med kakel är att det är ett väldigt tacksamt material som inte behöver efterbehandlas med polish eller andra liknande medel.

Få ett perfekt kaklat badrum

Idag är helkaklade badrum oerhört populärt, vilket också har gjort att kaklade badrum idag är mer eller mindre standard. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på att badrummet idag får en allt mer central roll i de svenska hemmen, samtidigt som kakel är oerhört snyggt.

Förutom att kakel är oerhört snyggt så kan det också kombineras i oändligt många varianter för att skapa ett unikt badrum. Som vi nämnde tidigare så är det också ett hållbart material som tål slitage, samtidigt som det är väldigt enkelt att rengöra.

Stort utbud

En annan stor fördel med kakel är att det finns i en mängd olika färger och storlekar, vilket gör att du enkelt kan hitta något oavsett tycke och smak. Detta gör också att du med fördel kan kombinera olika typer av kakel för att skapa något som är helt unikt.

I många butiker kan du idag hitta kakel i olika färger som svart, vit, grå, mönstrade, lila, brunt, blått bland mycket mer. Vanligtvis går de också att få i olika storlekar.

Inspiration

Nedan kan du inspireras av ett par snygga badrum med kakel. Kanske får du några tips och råd på hur du ska tänka. 

kaklat badrum.jpg
kakel.jpg
bathroom-1872193_1920.jpg

 

Sätta kakel själv

Att sätta kakel själv är något som kan vara mycket svårt för den som aldrig gjort det tidigare. Det finns också många regler att förhålla sig till för att ditt badrum ska hålla alla de branschregler som finns och även fungera felfritt utan några fukt- eller vattenskador. Att sätta kakel själv är därför inte något vi rekommenderar.

Ta hjälp av DTR Gruppen 

Ifall du är intresserad av ett kaklat badrum, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi är experter på badrumsrenoveringar och har utfört renoveringar i Stockholm ända sedan 2004. Utöver detta så arbetar vi enbart med certifierad personal, vilket säkerställer att alla våra renoveringar utförs på ett fackmannamässigt sätt.

Så här säger en av våra kunder om oss:

"Resultatet av badrumsrenoveringen i vår lägenhet i Stockholm var över förväntan. Snabbt och smidigt gick hela projektet, från början till slut. Rekommenderas varmt!"

Inspireras i vårt showroom 

Ifall du vill inspireras av olika badrum och även få en bättre känsla för hur ett kaklat badrum skulle kunna se ut, är du varmt välkommen att besöka vårt moderna showroom i Stockholm. Något som gör att du också kan känna dig tryggare i dina materialval, samtidigt som du har möjlighet att klämma och känna på badrummet innan det är på plats hos er.

Tveka inte heller på att kontakta oss ifall du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring oss direkt på 08-600 09 90.