Inspiration litet badrum

Vi har tidigare delat med oss av tips när du ska renovera litet badrum. I denna artikel tänkte vi fortsätta på detta tema och dela med oss av smarta lösningar och inspirationsbilder för dig som äger ett litet badrum.

Om du planerar att renovera ett litet badrum kan det ibland kännas tufft och utmanande. Många funderar exempelvis om man får plats med tvättmaskinen, vart man ska placera den, om man får plats med duschväggar, vilka man ska välja för att spara plats bland mycket mer…

Som tur är finns det idag gott om smarta lösningar och spenderar man lite extra energi redan i planeringsstadiet kan man få även de allra minsta badrummen att kännas rymliga!

 

6 tips vid inredning av små badrym

Nedan delar vi med oss av smarta tips som du kan utnyttja för att få maximal yta i ditt badrum.

 

Förvaring

När det kommer till små badrum är smart förvaring en av de viktigaste aspekterna för att lyckas. Ett bra tips är att välja ett handfat med kommod, vilket ger dig gott om utrymme till att förvara handdukar och andra badrumsartiklar. Spegelskåp är också ett bra alternativ för att få extra förvaringsmöjligheter.

 

Välj färg med omsorg

Något som många inte tänker på när man renoverar sitt badrum är färger. Genom att välja ljusa färger på golv, väggar och inredning upplevs nämligen utrymmet som större. Väljer du däremot mörkare färger upplevs det som mindre.

 

Välj dusch

Att placera ett badkar i badrummet kan många gånger kännas lockande, men har du ett begränsat utrymme rekommenderar vi dig starkt att välja en dusch istället.

 

Utnyttja väggarna

Något som sällan utnyttjas i badrum är väggarna, men genom att använda dem till hyllor eller andra förvaringsenheter kan du få plats med handdukar, toalettpapper eller andra badrumsartiklar.

 

Skåp på höjden

I ett begränsat utrymme är det en väldigt bra idé att tänka på höjden. Genom att platsbygga ett skåp på höjden kan du exempelvis få plats med både tvättmaskin och torktumlare.

 

Använd en duschvägg 

Genom att använda en duschvägg av glas istället för draperi får du ditt badrum att kännas mycket större.

 

Inspirationsbilder små badrum

 

Ta hjälp av DTR Gruppen

Ifall du vill vara helt säker på att både planeringen och renoveringen av ditt badrum sker på ett fackmannamässigt sätt, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi har utfört badrumsrenoveringar ända sedan 2004 och arbetar bara med certifierad personal.

Tveka inte på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret nedan eller ring oss direkt på 08-600 09 90, varmt välkommen!