Så väljer du rätt handfat till badrummet

När det kommer till badrumsrenoveringar finns det en mängd olika saker att tänka på, inte minst när det kommer till valet av material och inredning. I denna artikel tänkte vi därför berätta hur du går tillväga för att välja rätt handfat till badrummet.

I många hushåll är det inte ovanligt att utrymmet vid handfatet är begränsat och man får kämpa för att lyckas få mer utrymme. Tänker du däremot till en extra gång i planeringsstadiet och väljer rätt kan du istället frigöra mer utrymme och få mer plats till annat.

 

Fristående handfat

Om du föredrar att ha mycket plats omkring tvättstället till tvålar, hudvårdsprodukter och andra hygienartiklar, kan ett fristående handfat vara rätt alternativ för dig. Välj enkelt en snygg bänkskiva eller skåp som du sedan placerar tvättstället ovanpå. Något som skapar ett exklusivt utseende samtidigt som det är väldigt praktiskt.

En annan stor fördel är att det finns många valmöjligheter. Bortsett från porslin kan du nämligen få denna typ av handfat i andra material som natursten.

 

Handfat med skåp

Om du vill kombinera ett bra utseende med maximala förvaringsmöjligheter, kan du istället välja ett handfat med skåp eller kommod som det också brukar kallas. När du väl genomför en renovering vill du nämligen kunna utnyttja det begränsade badrumsutrymmet så gott det går.

Med hjälp av en kommod får du nämligen gott om plats för hygien- och badrumsartiklar, samt handdukar och mycket annat.

 

Litet handfat

För dig som har ett mindre badrum kan det ibland kännas hopplöst med tanke på att man inte får plats med det man önskar. Idag finns det dock gott om mindre handfat som passar i små badrum.

Det gäller dock att inte enbart tänka på vilken typ av handfat man införskaffar sig, utan även var man placerar det. Om du vill lära dig mer om detta, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel om Hur du planerar ditt badrum innan renovering.

 

Ta hjälp av DTR Gruppen

Ifall du vill vara helt säker på att både planeringen och renoveringen av ditt badrum sker på ett fackmannamässigt sätt, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi har utfört badrumsrenoveringar ända sedan 2004 och arbetar bara med certifierad personal.

Tveka inte på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret nedan eller ring oss direkt på 08-600 09 90, varmt välkommen!