För- & nackdelar med att bygga badrum själv

Går du i tankar på att genomföra en badrumsrenovering men är osäker på om du ska göra arbetet själv eller överlåta det till ett proffs? I denna artikel går vi igenom för- respektive nackdelar med att bygga badrum själv.

 

Fördelar med att bygga badrum själv

Oavsett ifall du gör arbetet själv eller anlitar någon är det ett väldigt spännande projekt att bygga om i badrummet. Inte nog med att det många gånger ökar levnadsstandarden avsevärt så ökar det också värdet på din bostad, vilket är positivt både i nuläget och i framtiden. Men vilka fördelar finns det då med att genomföra arbetet själv?

Den allra största fördelen med att genomföra en badrumsrenovering själv är att man kan spara pengar på arbetet. Även om materialkostnaden blir densamma så behöver du inte betala någon för det utförda arbetet.

En annan fördel är att det tidigare har funnits en viss förvirring kring hur man bygger ett badrum enligt gällande regler. Något som har blivit enklare eftersom du idag kan följa någon av branschreglerna ”Säkra våtrum” från GVK eller Byggkeramikrådets branschregler för våtrum.

 

Nackdelar med att bygga badrum själv

Även om det är fullt möjligt att utföra en renovering enligt gällande branschregler själv så är det ingenting vi brukar rekommendera. Speciellt inte om man aldrig har gjort något liknande arbete tidigare. Risken att arbetet inte blir utfört på rätt sätt är nämligen väldigt stor.

Sker renoveringen inte på rätt sätt så finns det också en stor risk att det blir stora skador. Speciellt fuktskador som kan bli väldigt kostsamt att åtgärda med tanke på att de flesta försäkringsbolag bara ersätter skador om jobbet är utfört av en auktoriserad fackman.

Ett vanligt förekommande fel vid gör-det-själv renoveringar är att man placerar för lite tätskikt, vilket gör att det börjar att tränga ut fukt.

Om du däremot känner att du har nog med kunskap för att genomföra en fackmannamässig renoveringen, kan du med fördel läsa våra tidigare artiklar om hur du kan flytspackla ditt badrum, hur du kan lägga klinker och sätta kakel i badrum.

 

Ta hjälp av oss på DTR Gruppen

Om du känner att renoveringen känns överväldigande att ta sig an själv, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi är proffs på badrumsrenoveringar och har utfört dessa i Stockholm ända sedan 2004.

En annan fördel med att ta hjälp av oss är att vi tar ett helhetsansvar för din renovering och du får också en kontaktperson som är ansvarig för projektet och svarar på dina frågor. Då vi har egna plattsättare, VVS-montörer, elektriker, finsnickare, målare och städare kan vi lätt koordinera arbetet så att det går snabbt, smidigt och allt blir professionellt gjort.

Samtliga av våra hantverkare har både lång erfarenhet, gedigna yrkeskunskaper och självklart gällande certifieringar som krävs för de olika yrkesgrupperna. Vi är också certifierade av Byggkeramikrådet, vilket garanterar att du som kund får ett badrum som är gjort enligt alla gällande branschregler.

Ifall du har några frågor, funderingar eller önskar hjälp med badrumsrenoveringen är du varmt välkommen att kontakta oss. Fyll enkelt i kontaktformuläret nedan eller ring oss direkt på 08-600 09 90. Välkommen!