Så väljer du rätt badrumsskåp

Att hitta rätt badrumsskåp till ditt våtutrymme kan vara skillnaden mellan ett bra och dåligt badrum. I denna artikel guidar vi dig därför igenom vilka olika alternativ som finns, samt hur du går tillväga för att välja rätt skåp för just ditt badrum.

 

Hitta rätt skåp för ditt badrum

Som nämnts ovan så gäller det att hitta ett skåp som passar dina behov och ditt utrymme på bästa sätt. Detta är särskilt viktigt ifall du äger ett litet badrum där ytan är begränsad. Då kan nämligen ett skåp vara den där räddaren i nöden som ger dig goda förvaringsmöjligheter trots det begränsade utrymmet.

Ett bra tips är således att noga fundera över vart skåpet passar bäst in i badrummet så att det inte tar plats från annan inredning. Mät sedan hur pass stor ytan är för att hitta ett skåp med de exakta måtten, eller åtminstone så nära som möjligt. När du väl vet hur pass stora ytor du har att spela med är det nämligen dags för det roliga – att börja leta badrumsskåp.

 

Olika typer av badrumsskåp

Som du troligtvis är medveten om finns det idag en hel djungel av olika skåp och annan badrumsinredning. Något som är otroligt kul, men ibland kanske det gör att man har svårt att bestämma sig.

 

Tvättställsskåp & kommoder

Oavsett om du har ett litet eller stort badrum är det alltid en bra idé att införskaffa sig ett tvättställs skåp eller kommod som det också kan kallas. På så sätt får du goda förvaringsmöjligheter på en yta som annars skulle vara bortkastad. Kommoder ger dig nämligen gott om plats till diverse hygien- och badrumsartiklar som handdukar, tandkräm, parfymer och smink bland mycket annat.

 

Spegelskåp 

Om du läst vår tidigare artikel Inspiration till litet badrum, är du troligtvis medveten om hur viktigt det är att utnyttja väggytorna i badrummet. Speciellt om du äger ett litet sådant. Ett väldigt bra alternativ är därför att kombinera ditt tvättställsskåp med ett spegelskåp. På så sätt får du ett enhetligt och elegant badrum samtidigt som du maximerar förvaringsutrymmena. En bra kombination helt enkelt!

 

Fristående skåp 

Ytterligare ett alternativ som kanske framförallt är lämpligt för dig som äger ett större badrum är att placera ett fristående skåp på passande plats. De flesta tillverkare har nämligen ett stort utbud av eleganta högskåp som även matchar kommod och spegelskåp.

 

Ta hjälp av DTR Gruppen

Om du vill vara säker på att både planering och renovering av ditt badrum sker på ett professionellt och fackmannamässigt sätt, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi har utfört badrumsrenoveringar i Stockholmsområdet ända sedan 2004 och arbetar endast med certifierad personal.

Inte nog med detta så tar vi ett helhetsansvar över din renovering och arbetar med egna plattsättare, VVS-installatörer, elektriker, finsnickare, målare och städare. Något som gör att du som kund kan känna dig trygg och säker på att ditt badrum blir av högsta möjliga kvalitet, samt enligt gällande branschregler och standard.

Tveka inte på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring oss direkt på 08-600 09 90, varmt välkommen!