Att tänka på vid val av badrumsmaterial

Att renovera sitt badrum är för många en dröm och det är enkelt att man fastnar i timmar i olika magasin och butiker när det är dags att införskaffa badrumsmaterial. Men vad är egentligen viktigt att tänka på när man ska välja nya material till badrummet? I denna artikel ger vi dig svaret!

Låt krav och funktion stå i centrum

Att det nya materialet ska vara snyggt är självklart viktigt, men en än viktigare för badrummet överlag är att låta krav och funktion stå i centrum. När man handskas med så pass utsatta utrymmen som badrum, där det förekommer mycket fukt och väta, är det viktigt att allt sker på rätt sätt från grunden.

Se därför till att enbart välja badrumsmaterial som är godkända och uppfyller gällande krav vid utformning av grunden. Väljer du att ta hjälp av en hantverkare bör du även kontrollera att denne är en seriös aktör och färdigställer grunden enligt Säker Vattens rekommendationer, vilket är nödvändigt oavsett ifall du tar hjälp eller genomför badrumsrenoveringen själv.

Välj ytskikt med omsorg

När du väl har säkerställt att tätskiktet är godkänt enligt Säker Vatten, är det dags för det roliga – att välja ytskikt!

Med dagens alla alternativ kan detta vara en utmaning med tanke på att det finns så mycket snyggt. Till att börja med behöver man dock fundera över vilken typ av material man önskar – våtrumsmatta, kakel eller klinker?

Alla material har såklart sina respektive för- och nackdelar, men den trend vi kan se idag är att kakel och klinker är de populäraste alternativen. Något som dels beror på dess goda egenskaper men också på grund utav dess vackra utseende.

På DTR Gruppen delar vi denna mening och rekommenderar nästan uteslutet alltid att man väljer kakel och/eller klinker i sitt nya badrum. Dels för att materialet är väldigt hållbart och lätt att rengöra men också för att det skapar en trevlig känsla.

När det kommer till utseendet har alla självklart sina egna preferenser om vad som är snyggt, men populära alternativ just nu är dock marmor kakel och mosaik kakel, vilka finns tillgängliga i en mängd olika färger .

Välj funktionella badrumsmöbler

Som nämnts tidigare bör krav och funktion stå i fokus vid val av badrumsmaterial, varav det sistnämnda är särskilt sant för möblerna. Genom att välja kommod, badrumsskåp, handdukshållare, handfat, duschvägg och andra möbler med funktion i åtanke, blir badrummet rymligare.

För att fördjupa dina kunskaper inom detta, kan du med fördel läsa våra tidigare artiklar:

· Så väljer du rätt badrumsskåp

· Så väljer du rätt handfat till badrummet

· Att tänka på när du väljer badrumsinredning

· Tips när du ska renovera litet badrum

För att summera det hela bör du låta krav och funktion stå i fokus när du väljer badrumsmaterial, men självklart är det även viktigt att de ska vara snygga!

Ta hjälp av DTR Gruppen

Om du behöver hjälp med att förverkliga din badrumsdröm, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi har arbetet med badrumsrenoveringar ända sedan 2004 och tar ett helhetsansvar över din renovering – från planering till färdigt badrum.

En annan fördel med att anlita oss på DTR Gruppen är att vi endast arbetar med certifierad personal och innehar en personalstyrka med egna plattsättare, VVS-installatörer, elektriker, finsnickare, målare och städare. Något som gör att du som kund kan känna dig trygg och säker på att ditt badrum blir av högsta möjliga kvalitet, samt enligt gällande branschregler och standard.

Tveka inte heller på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret nedan eller ring oss direkt på 08-600 09 90, varmt välkommen!