Att tänka på när du väljer badrumsinredning

En badrumsrenovering är en av höjdpunkterna för många bostadsägare. Inte enbart för att det ökar levnadsstandarden – utan även värdet på bostaden. Som du troligtvis är medveten om så finns det dock en hel del att tänka på både innan och under renoveringen, inte minst när det kommer till inredningen. I denna artikel kommer vi gå igenom vad som är viktigt att tänka på när du väljer badrumsinredning.

 

Mått

Ifall du har följt vår blogg sedan innan kanske du har läst vårt tidigare inlägg Planera badrum innan renovering, där vi går igenom varför det är så viktigt att planera badrum, samt vad du bör inkludera i planeringen. Om du däremot inte har gjort det så bör du iallafall börja att tänka på badrumsinredningen redan innan du påbörjar renoveringen.

På så sätt kan du nämligen säkerställa att du väljer inredning som har de rätta måtten, vilket är särskilt viktigt i mindre badrum. Du vill exempelvis inte upptäcka att duschkabinen inte går att öppna utan att ta i handfatet efter renoveringen är färdig. Att välja inredning med rätt mått är således en av de viktigaste faktorerna för en lyckad renovering.

 

Funktion

När det kommer till badrumsinredning så finns det idag oändliga valmöjligheter vad gäller både funktionalitet och stil. När det kommer till just funktion så är det viktigt att tänka en gång extra för att verkligen känna efter vad man önskar av sitt färdiga badrum. Du bör exempelvis tänka igenom vilka av följande inredningsprodukter du behöver, samt vilken funktion du önskar av dem:

· Tvättställsskåp och kommod

· Spegel

· Spegelskåp

· Vägg- och högskåp

· Skåp

· Tvättställsblandare

· Duschblandare

· Badkar

· Badkarsblandare

· Vattenfallsblandare

· Beröringsfri blandare

· Sargblandare

· Golvblandare

· Takdusch

· Duschhandtag

· Duschpanel

· Duschblandare

· Blandarfästen

· Duschhörna

· Duschdörrar

· Duschvägg

· Duschkabin

· Badkarsvägg

· Ångdusch

· Golvstående toalett

· Vägghängd toalett

· Handdukstorkar

· Tvättställ

· Badrumsbelysning

 

Förvaring

Utöver funktion så gäller det också att tänka igenom hur mycket förvaring man behöver. Något som många gånger glöms bort. Ett bra tips är att satsa på funktionella möbler som kombineras med goda förvaringsmöjligheter. Ett bra exempel på en sådan möbel är tvättställsskåp och kommod.

 

Stil

Sist men inte minst är det självklart viktigt att tänka på stilen när man väljer badrumsinredning. Här är det upp till dina personliga preferenser, men generellt sett så brukar vi rekommendera att man väljer en specifik stil som man följer genomgående. Något som må låta självklart, men ibland är det lätt att sväva iväg när man ser alla de valmöjligheter som finns.

 

Badrumsinredning - inspiration

Ifall du behöver inspireras har vi nedan satt ihop ett bildspel där du hittar badrumsinredning med utmärkt mått, funktion, förvaring och stil.

 

Ta hjälp av DTR Gruppen

Om du känner att badrumsrenoveringen känns överväldigande och du behöver en hjälpande hand genom hela processen, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi är experter på badrumsrenoveringar och har möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från planering till val av inredning och utförande. Vi har utfört renoveringar i Stockholm sedan 2004 och arbetar endast med certifierad personal, vilket säkerställer att du får ett badrum som är utfört på ett fackmannamässigt sätt.

 

Inspireras i vårt showroom

En annan fördel med att ta hjälp av oss på DTR Gruppen är att vi har ett showroom där du kan inspireras av olika badrum och badrumsinredningar. På så sätt får du en bättre känsla för såväl inredning och stil som material, vilket gör att du kan känna dig tryggare i dina materialval.

Tveka inte heller på att kontakta oss ifall du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring oss direkt på 08-600 09 90.