Kostnad renovera badrum på 5 kvadrat

Funderar du på att renovera ett mindre badrum på 5 kvadrat, men undrar hur mycket det kommer att kosta? Då är denna artikel något för dig.

Som vi nämnt i våra tidigare artiklar om badrum, så blir badrummet en allt viktigare plats i de svenska hemmen. Något som har gjort att allt fler också vill renovera sitt badrum för att göra det mer fräscht och hemtrevligt.

I och med detta så är det dock många som ställer sig frågan om hur mycket det kommer att kosta, ifall man ska utföra renoveringen själv eller ifall man ska anlita en hantverkare. Något som vi tänkte reda ut i denna guide.

Renovera badrum så billigt som möjligt

Den första tanken som slår de flesta är att de vill renovera sitt badrum så billigt som möjligt. Det billigaste sättet att utföra renoveringen är att göra den själv. Då behöver du endast betala för de material du behöver och inte för någon hantverkare.

bathtub-890561_1280.jpg

Innan du väljer att göra en badrumsrenovering helt själv bör du dock tänkte igenom det en extra gång. Detta eftersom renoveringen måste ske på ett fackmannamässigt sätt, vilket är väldigt svårt ifall man aldrig gjort det tidigare. Ifall renoveringen inte är utförd på ett fackmannamässigt sätt kommer heller inte din hemförsäkring att täcka eventuella skador som lätt kan uppstå om man inte vet vad man håller på med.

Även om du väljer att göra renoveringen själv så kan priset på detta variera och de främsta faktorerna som avgör det slutgiltiga priset är:

·      Badrummets storlek

·      Materialval

·      Badrumsmöbler

Vanligtvis brukar materialkostnaderna dock ligga någonstans mellan 4 000 – 6 000 kronor per kvadratmeter. Kostnaden för att renovera ett badrum på 5 kvadratmeter brukar därför hamna på cirka 20 000 – 24 000 kronor exklusive arbetskostnader.

Kostnad för att anlita en hantverkare vid badrumsrenovering? 

Trots att kostnaden för din badrumsrenovering blir något högre om du väljer att anlita en hantverkare, brukar det löna sig. När du anlitar en certifierad hantverkare kan du vara säker på att arbetet blir utfört på ett fackmannamässigt sätt.

Detta gör vanligtvis att badrummet har en längre livslängd, samt att du slipper vattenskador och andra problem som kan uppstå ifall renoveringen inte går rätt till. Du slipper också problem med ditt försäkringsbolag vid eventuella fel.

Priset för att anlita en hantverkare varierar dock från företag till företag. Tänk dock på att du har möjlighet att nyttja ROT-avdraget när du anlitar en firma. Detta gör att du kan få prisavdrag på 30 procent av arbetskostnaden.

Ta hjälp av oss DTR Gruppen

Ifall du vill vara säker på att planeringen och badrumsrenovering sker på rätt sätt, kan du med fördel ta hjälp av oss på DTR Gruppen. Vi har utfört renoveringar av badrum i Stockholm ända sen 2004 och jobbar bara med certifierad personal.

 Vi tar därför också ett helhetsansvar över hela din badrumsrenovering och du blir också tilldelad en kontaktperson som både är ansvarig och håller dig uppdaterad. Tack vare att vi är en totalentreprenad så har vi också egna plattsättare, VVS-installatörer, elektriker, finsnickare, målare och städare. Detta gör att du som kund kan känna dig trygg, samtidigt som det garanterar att du får ett högkvalitativt badrum enligt gällande branschregler och standard.

Välkommen till vårt showroom 

En stor fördel med oss är att vi också har vi en butik i Stockholm där du kan kolla på en mängd olika utställningsbadrum. På så sätt kan du klämma och känna på olika materialval och även få en bättre prisbild av vad det kommer att kosta att renovera just ditt badrum.

Tveka inte på att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med ditt badrum. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring oss direkt på 08-600 09 90. Varmt välkommen!