Nackdelar med att måla kakel badrum

Det finns flera nackdelar med att måla kakel badrum. Vi kommer ta upp några saker som förhoppningsvis gör att du tänker om och gör allt ordentligt. Så om du har sökt efter måla kakel badrum så stanna kvar.

Det går att måla kakel i badrummet

Det går faktiskt att måla kakel. Det är inget problem i sig utan problemet uppstår ofta efter en tid när färgen sakta men säkert försvinner. Det är ingen enkel match att måla om kaklet i badrummet. Först måste man nämligen rengöra badrummet riktigt ordentligt för att få färgen att fastna och inredningen behöver också delvis tas bort. Timmarna springer iväg och en helg blir ofta ett avsevärt längre och större projekt.

Gör det ordentligt från början

Poängen med att vi tycker det är mindre bra att måla om kaklet är att ni kommer få lägga ner massvis med tid. Samtidigt som att resultatet inte kommer hålla under en längre tid. Det blir helt enkelt onödigt jobb. Om ni väl funderar på att göra om badrummet finns det enklare renoveringar man kan göra. Det behöver inte bli så dyrt när man väljer billigare inredning och standard kakel.

Det är speciellt svårt att få färgen att hålla på ett badrumsgolv. Väggarna har mindre slitage och där kan färgen hålla längre men det är inte kul när golvet börjar släppa i färgen. Det ser riktigt tråkigt ut.

Här några nackdelar som ni bör tänka på:

  • Tar lång tid
  • Mycket arbetskraft
  • Mindre bra resultat
  • Håller inte så länge

Om du mot förmodan ska måla om kaklet bör du gå efter denna guide:

  • Rengör ordentligt med t-sprit. Det löser fett och rester av tvål på ett bra sätt
  • Snåla inte in på färgen. Du får vad du betalar för så välj inte den billigaste
  • Stor portion tålamod
  • Var noggrann
  • Måla bara väggarna och undvik golv eftersom det sliter snabbt ut färgen. Om du vill måla golvet finns det bättre alternativt med t.ex. remaljering.

Fördjupa dig mer om badrum här

Har du ett litet badrum och vill renovera? Då får du inte missa vårt senaste inlägg. Det kan du läsa här.

Tveka inte att kontakta oss om du behöver råd eller hjälp med dit badrum.